TINDAKAN BIADAB YB SG RAPAT AMAT DIKESALI

Thursday, January 14, 2010

Tindakan biadab ADUN Sg Rapat Perak, YB Hamidah Osman menyiarkan gambar seorang muslim yang disuperimposed memakai pakaian kebesaran agama Kristian jelas menunjukkan pendirian UMNO selama ini yang sering menimbulkan api kebencian antara kaum dan agama dalam negara ini. Jika pun beliau berpendirian kalimah ALLAH tidak boleh digunakan oleh agama Kristian, itu tidak menjadi masalah kerana beliau berhak bersuara, tetapi perbuatan meletakkan gambar seumpama ini adalah suatu perbuatan yang mencemarkan nama dan maruah umat Islam itu sendiri. Ketidakmatangan Yang Berhormat ini memaparkan gambar Yb Khalid Samad dalam pakaian kebesaran kristian (super imposed) mencerminkan betapa ceteknya akal pemimpin UMNO dalam menangani krisis dan sering menggunakan elemen emosi sebagai langkah utama dalam menyelesaikan isu.

YB Khalid Samad yang digambarkan sebagai menyokong penggunaan kalimah Allah sebelum ini telah menjelaskan asas penghujahan beliau. Pandangan beliau selari dengan sebahagian Ulama di Malaysia. Namun disebabkan UMNO telah mendahului politik berbanding menyelesaikan masalah, maka lahirlah kelompok manusia seperti YB Hamidah Osman ini yang telah menolak ketepi akal yang dikurniakan Allah kepadanya, sebaliknya menggunakan emosi sebagai asas pertimbangan.


Gambar yang disuperimposed dan disebarkan oleh beliau dalam blognya hamidahosman.blogspot.com

14 Komen:

Anonymous said...

Minah ni memang teruk.tak profesional langsung...

Anonymous said...

memang org rampas kerajaan macam tuh...tak reti nak hormat orang...ed

Anonymous said...

si hamidah nie sebenornye bekas nan sister di gereja jalan taiping perak...so dia teringat saman dlu2...hati dia tetap mcm dlu...

Anonymous said...

tak kisah la umno atau pas tetapi fikiran tu jangan lah jumud sangat kebanyakkan pemimpin umno berfikiran jumud,contohilah pemimpin umno yg tak jumud seperti datuk Saifuddin Abdullah

ariff said...

assalamualaikum,

Memang biadap sungguh adun sungai rapat tu Midah Osman dan memang kerja UMNO macam tu dari peringkat atas sampai bawah macam mana boleh pilih dia pulak jadi pemimpin tak ada kaliber langsung sanngup buat fitnah macam tu

Anonymous said...

ini kerja dajjal semua nihhh...
superimpose, lepas tu besar2kan

semua pelik-pelik kalau BN perintah mesia..

50 tahu perintah:
Islam hancur..org lain naik
melayu hancur..bangsa lain naik
ekonomi hancur..org baru merdeka pon lg maju

tunggu tahu ke 60..
malaysia pasti hancur..

takkan nak tunggu lagii!!
takkan salah pembangkang semua nih..

matkambing said...

pada pengundi dun sg rapat, jatuhkan hamidah pada pilihanraya yang akan datang!

umnokurap said...

setan ni memang pun, elok mampuih langgor lori jer, aritu dia kata kalau jumpa ular dan hindu, kena bunuh hindu dulu baru ular..

camner le hidup ko yerk midah yer.

Anonymous said...

YB ini yang sebenar 'babi' tetapi ia diwajahkan sebagai manusia. Betina Jalang tepi jalan.

jago kampong said...

Jangan lah marah sangat hai orang PAS,kesihan kat YB ini.Dia juga pejuang raayat yang sedia berkhidmat.Selamat berjuang YB Midah hoi..

Encik Google said...

This is Google's cache of http://hamidahosman.blogspot.com/2010/01/umat-islam-perlu-bersatu.html. It is a snapshot of the page as it appeared on 2 Jan 2010 04:17:30 GMT. The current page could have changed in the meantime. Learn more

Salahuddinma said...

....hampir ragu dgn keikhlasan DPPSA.Camna heh ?

Anonymous said...

jangan memfitnah kalau belum sahih nama jer islam tapi fitnah lebih dari kafir laknat bagus lah PAS mengajar ank bangsa kau jadi yahudi

Anonymous said...

memang midah tak layak jadi wakil rakyat. Lagakpun macam ketua peringkat kg je. Camne dia boleh jadi ketua penerangan wanita heran...x de ke yang lebih baik

Post a Comment

ADUAN MASALAH

Nama
Emel
Telefon
Aduan
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

HANTAR ARTIKEL

Tajuk
Pengirim
Artikel
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

DAFTAR DENGAN DEWAN PEMUDA PAS SHAH ALAM


Sila Isi Maklumat dibawah untuk mendaftarkan diri anda secara online dengan Dewan Pemuda PAS Kawasan Shah Alam. Khidmat anda amat diperlukan bagi memperteguhkan perjuangan yang mulia ini.
Nama
Emel
Alamat (R)
Alamat (P)
Telefon
Status
Perancangan
Blog/Website
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]