Bermula Sebuah Kenaikan

Friday, July 16, 2010
Kenaikan harga atas semangat menghapuskan subsidi sedang mula dilaksanakan di Malaysia. Tidaklah menjadi kesalahan besar jika lebihan tanggungan subsidi bakal meranapkan ekonomi negara,jesteru kenaikan harga terpaksa dilakukan. Cuma rakyat perlu berwaspada kepada trend kenaikan ini. Samaada trend ini berlaku demi menjaga kedudukan ekonomi negara atau demi menjaga kroni-kroni yang dibimbangi tidak mungkin lagi mampu dibiayai oleh pemimpin kerajaan. Maknanya bukan kaedah pelaksanaan yang dipertikai tetapi agenda orang yang melaksanakan perlu sentiasa diambil kira.

Semalam telah diumumkan kenaikan 5 barangan yang merupakan kegunaan harian penduduk Malaysia. Jangkaannya RON 95 tidak naik kerana ia milik orang susah namun ia tetap dinaikkan sedang RON 97 tidak diketahui dengan jelas jumlah kenaikannya (mungkin lebih tinggi la agaknya). Gula dinaikkan setelah isu "kehilangannya" dari pasaran menghantui penduduk Malaysia dan peristiwa gerabak membawa gula terbalik di Johor ketika sedang bergerak ke singapura menjadi tanda tanya tidak berjawab. Ada yang mula bercakap di kala rakyat sendiri susah nak dapatkan gula, bertan-tan dijual ke negara asing. Apa nak dikata, semenjak Najib jumpa Amerika ni segala kemahuan Singapura dituruti dengan mudah.Terkena sihir Obamakah PM kita ni? Sedang Singapura sekutu rapat Amerika di Asia.Gas memasak pun naik harga lagi. Kehidupan bandar semakin mengancam dengan kenaikan kos yang bakal mendadak sedikit masa nanti. Keadaan yang ada pada hari ini sudah melahirkan generasi yang parah sosio budaya kehidupannya dek kerana ibu bapa yang siang malam terpaksa membanting tulang mencaari duit sehingga tidak mempunyai masa untuk anak-anak sendiri. tidak hairan suautu masa nanti akan ada mulut-mulut nakal pemimpin yang "Islam" mencadangkan agar keluarga mesti dihadkan anak kepada 2 orang sahaja demi mengelakkan masalah sosial. Sedangkan latar kehidupan yang sejahtera tidak dibina oleh pemerintah sekarang.
Jesteru kita meminta agar rakyat bangkit sebelum terlewat, menolak segala kemusnahan yang sedang dicipta oleh BN ini demi sebuah kehidupan yang lebih sejahtera. Anak-anak dan generasi seterusnya amat mengharapkan pengorbanan dan perjuangan kita.

0 Komen:

Post a Comment

ADUAN MASALAH

Nama
Emel
Telefon
Aduan
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

HANTAR ARTIKEL

Tajuk
Pengirim
Artikel
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

DAFTAR DENGAN DEWAN PEMUDA PAS SHAH ALAM


Sila Isi Maklumat dibawah untuk mendaftarkan diri anda secara online dengan Dewan Pemuda PAS Kawasan Shah Alam. Khidmat anda amat diperlukan bagi memperteguhkan perjuangan yang mulia ini.
Nama
Emel
Alamat (R)
Alamat (P)
Telefon
Status
Perancangan
Blog/Website
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]