Beza Pemikiran Tok Guru Dan DS Najib

Monday, June 21, 2010
Ketika Tuan Guru Nik Aziz melontarkan saranan agar notis tiga bulan sebelum pilihanraya diadakan, Dauk Seri Najib hanya menjawab dengan sinis, ianya bukan amalan dalam perlembagaan dan bukannya kebiasaan yang pernah dilakukan. Ini jelas satu perbandingan singkat antara contoh pemikiran dua pemimpin ini. TG Nik Aziz seorang yang agak terkenal dengan banyak idea-idea baru yang selari dengan aspirasi semasa sedangkan DS Najib masih dengan cara pemikiran lama yang tidak mahu berganjak walau tuntutan zaman memerlukan. Jesteru tidak hairanlah sehebat mana kempen UMNO mahukan pemikiran dan tindakan UMNO agar memenuhi kehendak zaman akan gagal kerana pemimpin utamanya nyata tidak dapat menerima idea-idea baru dalam memperbaiki mutu Negara Malaysia ini.

Idea agar memaklumkan tarikh pilihanraya lebih awal sudah lama kedengaran oleh banyak pihak ekoran tindakan mengumumkan sesuatu pilihanraya secara mengejut meyebabkan wujud satu suasana tidak adil dalam proses pilihanraya. Sebelah pihak mengisytiharkan pilihanraya bila keadaan benar-benar memihak mereka dan sekaligus menyusahkan banyak pihak yang terlibat dalam proses tersebut termasuk SPR dan parti-parti yang bertanding. Jesteru penolakan ini tidak hrus dilihat kepada UMNO menggunakan kesempatan semata-mata tetapi perlu dilihat bagaimana DS Najib secara tidak matang menolak sesuatu pandangan hanya kerana ia sesuatu yang tidak pernah diamalkan dan tidak disebut dalam perlembagaan.

0 Komen:

Post a Comment

ADUAN MASALAH

Nama
Emel
Telefon
Aduan
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

HANTAR ARTIKEL

Tajuk
Pengirim
Artikel
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

DAFTAR DENGAN DEWAN PEMUDA PAS SHAH ALAM


Sila Isi Maklumat dibawah untuk mendaftarkan diri anda secara online dengan Dewan Pemuda PAS Kawasan Shah Alam. Khidmat anda amat diperlukan bagi memperteguhkan perjuangan yang mulia ini.
Nama
Emel
Alamat (R)
Alamat (P)
Telefon
Status
Perancangan
Blog/Website
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]