Zionis mengumumkan secara rasmi niatnya untuk menghalang Armada “Kebebasan”.

Wednesday, May 19, 2010


Rabu , 19/05/2010 -Kementerian Luar Negeri Zionis mengumumkan pada petang Isnin (5-17), bahawa pihaknya sama sekali tidak akan membenarkan Kapal Armada “Kebebasan” memasuki Gaza bagi menyalurkan bantuan kemanusian kepada yang memerlukannya di Gaza yang telah dikepung selama empat tahun berturut-turut. Perkara tersebut dilakukan oleh ratusan bagi gerakan pembebasan yang telah disertai oleh beberapa buah negara dan mereka bersatu mengiringi kapal Armada yang dijadualkan akan tiba pada akhir bulan ini.
Menurut laporan berita edisi bahasa Ibrani, bahawa Pengarah Jabatan Hal Ehwal Eropah di Jabatan Luar Negeri Zionis Naor Gelwon pada hari Isnin lalu telah memanggil duta-duta besar bagi negara-negara yang rakyatnya turut sama dalam kapal Armada yang dalam perjalanan dari Pelabuhan Eropah menuju ke Gaza bagi menghapuskan kepungan ke atasnya, dengan turut menyatakan negara-negara yang telah dipanggil (duta besarnya), iaitu Greek, Ireland, Turki dan Sweden.
Gelwon berkata bahawa Israel tidak akan membenarkan kapal-kapal yang telah disahkan penghantarannya untuk menghampiri pantai Gaza dalam bulan ini bagi menghapukan kepungan yang dilakukan ke atasnya. Dia menambah lagi “Siapa yang ingin memberikan bantuan kemanusiaan kepada penduduk Gaza mesti melalui Pejabat Koordinator Kerajaan di (setiap)Daerah,” seperti yang ia katakan.
sumber : http://www.palestine-info.info/ar/

0 Komen:

Post a Comment

ADUAN MASALAH

Nama
Emel
Telefon
Aduan
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

HANTAR ARTIKEL

Tajuk
Pengirim
Artikel
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

DAFTAR DENGAN DEWAN PEMUDA PAS SHAH ALAM


Sila Isi Maklumat dibawah untuk mendaftarkan diri anda secara online dengan Dewan Pemuda PAS Kawasan Shah Alam. Khidmat anda amat diperlukan bagi memperteguhkan perjuangan yang mulia ini.
Nama
Emel
Alamat (R)
Alamat (P)
Telefon
Status
Perancangan
Blog/Website
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]