BN GAGAL URUS EKONOMI NEGARA

Monday, May 31, 2010
Pengumuman Perdana Menteri Malaysia bahawa Malaysia akan muflis dalam tempoh sembilan tahun memberi isyarat jelas kepada rakyat Malaysia bahawa kaedah pengurusan ekonomi yang dibawa oleh Barisan Nasional tidak mampu mengekalkan kestabilan ekonomi di Malaysia. Jesteru, tidaklah wajar perkara lain dipersalahkan sedangkan faktor utama diketepikan. Seperti yang didedahkan sebelum ini oleh Ketua Setiausaha Negara, Malaysia mengalami kerugian sehingga jumlah billion ringgit kerana amalan rasuah yang beleluasa dalam sistem pentadbiran yang diterajui Barisan Nasional.
Subsidi, jika dibaca dari sudut ekonomi memanglah sesuatu yang membebankan, namun bagi sesebuah kerajaan yang kaya dengan pelbagai hasil minyak dan industri adalah malang jika didalam perkara menjaga kebajikan rakyat turut dianggap sebagai beban besar. Barisan Nasional sebagai yang diberi mandat untuk menguruskan Malaysia bukanlah sebuat entiti syarikat yang hanya berfikir dari sudut ekonomi sahaja, tetapi perlu berfikir dari aspek kebajikan dan keselesaan rakyat.
Kecenderungan yang dilihat kini, Barisan Nasional seolah hilang arah apabila negara yang mereka gagal tadbir selama ini hampir menuju kearah kejatuhan yang bakal merugikan mereka. Jesteru langkah dan tindakan jangkamasa pendek diambil, iaitu bebankan rakyat dan senangkan pemerintah.
Jesteru rakyat Malaysia hari ini perlu insaf dan sedar bahawa isyarat jelas yang diberikan oleh Perdana Menteri dengan pengumuman tersebut adalah " BARISAN NASIONAL SUDAH GAGAL UNTUK TERAJUI MALAYSIA...CARILAH ORANG LAIN"...DAN ORANG LAIN ITU ADALAH PAKATAN RAKYAT.....

0 Komen:

Post a Comment

ADUAN MASALAH

Nama
Emel
Telefon
Aduan
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

HANTAR ARTIKEL

Tajuk
Pengirim
Artikel
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

DAFTAR DENGAN DEWAN PEMUDA PAS SHAH ALAM


Sila Isi Maklumat dibawah untuk mendaftarkan diri anda secara online dengan Dewan Pemuda PAS Kawasan Shah Alam. Khidmat anda amat diperlukan bagi memperteguhkan perjuangan yang mulia ini.
Nama
Emel
Alamat (R)
Alamat (P)
Telefon
Status
Perancangan
Blog/Website
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]