laporan DPPSA terhadap blog hina Islam

Friday, May 27, 2011
Dewan Pemuda PAS Kawasan Shah Alam hari ini membuat bantahan rasmi terhadap wujudnya sebuah blog yang disifatkan sebagai menghina Agama Islam, Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW sebagai Rasul Akhir Zaman.Ketua Pemuda PAS Kawasan Shah Alam, Mohd Hilmi Radzuan (duduk, tengah) bersama AJKnya selepas membuat lapuran. Setiausaha, Radzi Ismail (kiri) dan Bendahari, Rizal Samardi. Berdiri, dari kiri: Yusri Saidi, Yuswan, Izwan Ibrahim, Khairul Affandi Ibrahim, Mohd Hafiz Azeman dan Hazizi Ismail.
Ketua Pemudanya, Mohd Hilmi Radzuan berkata, mereka sangat memandang berat sikap tidak bertanggungjawab menghina Islam bukan sahaja sebagai agama rasmi tetapi Agama daripada Allah, Pencipta dan Pentadbir Alam ini.

Pemuda Shah Alam telah membuat tiga bantahan hari ini bermula di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), kedua-duanya di Putrajaya dan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam.

Hilmi berkata, pihaknya telah terbaca satu blog yang mengandungi unsur-unsur penghinaan terhadap Allah SWT yang dipanggil sebagai babi dan juga menggelar Nabi Muhammad SAW sebagai babi.

Menurutnya, blog http://makcikhajjahsittalwuza2u.wordpress.com itu juga turut memaparkan imej-imej penghinaan seperti babi membaca al-Quran, wanita berbgel di atas Kaabah dan banyak lagi imej yang mencemarkan kesucian agama Islam.

"Saya juga mendapati penulis blog ini secara sengaja ingin menimbulkan kemarahan umat Islam melalui artikel-artikel provokatif yang ditulis dan dipaparkan di blog berkenaan.

"Kami berharap pihak berkuasa segera mengambil tindakan terhadap penulis blog ini," tegas Hilmi dalam sidang akhbar selepas membuat lapuran berkaitan.
Dalam isu sama, Hilmi berkata, SKMM sewajarnya mengambil tindakan paling segera memandangkan perkara ini sangat besar kesannya kepada keharmonian dan kerukunan kehidupan dalam negara ini.
Katanya, pihaknya akan menimbulkan perkara ini dalam masa dua minggu selepas ini jika tiada sebarang tindakan positif diambil terhadap penulis dan blog berkenaan oleh pihak berkuasa.


Pengarah Pilihan raya Pemuda PAS Shah Alam, Ahmad Safwan Pujar memegang memo di SKMM, Putrajaya, hari ini. Bob, kiri dan Dzuang, kanan.

Berikut adalah memo penuh yang dihantar oleh Pemuda PAS Shah Alam kepada tiga pihak berwajib hari ini:-
Malaysia adalah sebuah negara aman dan makmur dihuni oleh masyarakat majmuk berbilang agama dan bangsa. Sesungguhnya kita semua maklum bahawa Islam adalah agama rasmi Malaysia.
Kami selaku Pemuda PAS Shah Alam berasa duka cita dan amat kecewa dengan tindakan pemilik website http://makcikhajjahsittalwuzara2u.wordpress.com yang terus terang menghina Allah swt, RasulNya dan agama Islam.
Sebagai umat Islam yang taat dan mengamalkan setiap ajaranNya, kami Pemuda PAS Shah Alam bersatu hati untuk membantah atas tindakan website ini. Kami bertegas mahu pihak polis, JAKIM dan SKMM agar menyekat dan mengambil tindakan dengan segera serta mengingatkan masyarakat supaya tidak bertindak keterlaluan yang boleh merosakkan akidah ummah dan menggugat perasaan ummat Islam khususnya.
Kami berharap pihak berkuasa jangan merasa mudah dan senang terhadap apa yang kami utarakan kerana ini melibatkan penghinaan kepada Yang Esa dan Rasulullah.
Mereka yang mengambil mudah di dalam hatinya terhadap perkara ini nescaya Allah Taala akan mengambil mudah buat dirinya di akhirat kelak.
Kami Pemuda PAS Shah Alam mengingatkan pihak yang berkuasa supaya mengambil tindakan segera terhadap pemilik website ini agar ia menjadi pengajaran bagi sesiapa sahaja yang cuba menghina mana-mana agama yang terdapat di Malaysia. IBH

1 Komen:

Unknown said...

saya mengucapkan banyak terimakasih kepada KI HADAK yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama KI HADAK dan dengan senang hati beliau mau membantu saya..,ALHAMDULIL LAH nomor yang dikasi KI semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungiya jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi KI HADAK DI 085=259=457=111 ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinya dan perlu anda ketahui kalau banyak dukun yang tercantum dalam internet,itu jangan dipercaya kalau bukan nama KI HADAK

Post a Comment


ADUAN MASALAH

Nama
Emel
Telefon
Aduan
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

HANTAR ARTIKEL

Tajuk
Pengirim
Artikel
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]

DAFTAR DENGAN DEWAN PEMUDA PAS SHAH ALAM


Sila Isi Maklumat dibawah untuk mendaftarkan diri anda secara online dengan Dewan Pemuda PAS Kawasan Shah Alam. Khidmat anda amat diperlukan bagi memperteguhkan perjuangan yang mulia ini.
Nama
Emel
Alamat (R)
Alamat (P)
Telefon
Status
Perancangan
Blog/Website
Image Verification
captcha
Sila Masukkan Teks dari Imej Di Sebelah: [ Refresh Image ] [ What's This? ]